Les Fauveaux

Chambre d'hôtes

De omgeving van Les Fauveaux.

Kanoen op de Loire, een heerlijke ontspannende inspanning.

Vlakbij Les Fauveaux is er de mogelijkheid om met een kano de mooiste plekjes van de Loire te ontdekken. Een ochtend of middag op het water is heerlijk en de Loire is in de zomer een laagstaande, rustig stromende rivier. Daardoor is het ook fijn om met de kano een stop te maken op een strandje en afkoeling te zoeken in het water.

In de nabijheid ( 500m ) bevindt zich het fietspad langs de Loire, ideaal voor een fietstocht .

In deze omgeving nodigen de vele, goed bewegwijzerde, wandelpaden uit tot een korte of lange wandeling.Wandelen is erg leuk in de omgeving, een wandeling door de wijngaarden van Pouilly sur Loire geeft u een indruk waarom deze wijn zo overweldigend lekker is. Een proeverij behoort in Pouilly sur Loire tot de mogelijkheden en is echt een belevenis. Ook bij Sancerre zijn prachtige wandelingen mogelijk over uitgezette wandelpaden. Het uitzicht in Sancerre over de wijnvallei is een schilderij te noemen. Deze beide wijnen zijn heerlijk met een crottin. (ronde geitenkaas).

Vanuit les Fauveaux is het slechts een 30 tal minuten naar een stad als Bourges, welke bekend staat om zijn prachtige kerk en leuke winkelstraten. In 20 min staat u in Nevers waar St Bernadette van Lourdes opgebaard ligt.In het hart van de Puisaye, in het departement de Yonne in de Bourgogne zijn een vijftigtal bouwlieden een enorme uitdaging aangegaan: ze bouwen een burcht met de technieken en materialen uit de middeleeuwen Ook zijn er verschillende kastelen in de omgeving te bezoeken. Een aanrader is het in aanbouw zijnde kasteel van Guedelon, wat gebouwd wordt op dezelfde manier zoals dat gedaan werd in de middeleeuwen.